Praktijkassistente
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- herhaalrecepten
- bloeddrukmeting tenzij u in behandeling bent bij één van de praktijkondersteuners, ook een 30-minuten en een 24-uursmeting
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- urine onderzoek
- suiker- en Hb-controle
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- ECG maken en registratie hartslag m.b.v. een eventrecorder
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8.00-10.30 uur.
Praktijkondersteuner
Binnen de praktijk zijn 5 praktijkondersteuners werkzaam, zij hebben allemaal hun eigen aandachtsgebied.
Yfke Jensma en Irina Sarris zijn als praktijkondersteuner chronische zorg werkzaam voor de behandeling van patiënten met een chronische aandoening.
Zij verzorgen de 3-maandelijkse/jaarlijkse controles van patiënten met diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziektes (hoge bloeddruk en patiënten die een herseninfarct/TIA/hartaanval en/of andere hart- en vaatziektes), astma/COPD, begeleiding bij stoppen met roken, volgens een door de artsen opgesteld protocol. Zij zijn hiervoor HBO opgeleid.
Ellen van Beek is de praktijkondersteuner GGZ.
De POH-GGZ (Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg) biedt begeleiding en behandeling bij klachten van emotionele, psychische, psychosociale of psychosomatische aard. Denk hierbij aan somberheid, angst, stress, trauma, rouwverwerking, overbelasting, slaapproblemen, relatieproblemen of andere zorgen.
De POH-GGZ valt onder verantwoordelijkheid van de huisarts, voor een afspraak is een verwijzing van de huisarts nodig.
Tijdens het kennismakingsgesprek bespreekt de POH-GGZ met u de klachten en problemen die bij u spelen en kijkt zij samen met u naar de beste begeleiding of behandeling.
Als tijdens de gesprekken met de POH GGZ blijkt dat u intensievere of langduriger hulp nodig hebt dan wij in de huisartsenpraktijk kunnen bieden, zal de POH GGZ u in overleg met de huisarts gericht doorverwijzen naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling). Op deze manier krijgt u zo snel mogelijk de voor u best passende hulp.
Lea Geurts praktijkverpleegkundige ouderenzorg
Door het groeiende aantal ouderen die zelfstandig blijven wonen is de zorgvraag in de huisartsenpraktijken de laatste jaren toegenomen. Deze patiënten krijgen vroeg of laat één of meerdere problemen waarvoor zorg en aandacht nodig is. Die zorgvraag probeert de huisarts met hulp van de praktijkondersteuner ouderenzorg in beeld te krijgen en waar mogelijk te ondersteunen. Daarbij werkt zij nauw samen met andere betrokken hulpverleners zoals thuiszorg, casemanagers dementie, gespecialiseerde verpleegkundigen, ergotherapeut, fysiotherapeut, diëtist enzovoort.
Praktijkondersteuner jeugd
Vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug is de praktijkondersteuner jeugd werkzaam. Voor hulp van de praktijkondersteuner jeugd heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Tijdens het maken van de afspraak krijgt u de bezoek locatie gemeld.